5 beste oefeningen voor sterke triceps

AArthur 20 augustus 2023 16:36

Sterke triceps zijn niet alleen belangrijk voor een gespierd uiterlijk, ze zijn ook essentieel voor de algehele kracht van je bovenlichaam. Dus hier zijn de 5 beste oefeningen die je kunt doen om die triceps sterk en in topvorm te krijgen.

Dumbbell Overhead Extension

Deze oefening richt zich op de lange triceps-kop, die de grootste van de drie koppen van de spier is. Houd een dumbbell met beide handen vast en strek je armen uit boven je hoofd. Buig je ellebogen om de dumbbell achter je hoofd te laten zakken en strek vervolgens je armen weer volledig uit. Zorg ervoor dat je je bovenlichaam en ellebogen zo stabiel mogelijk houdt tijdens de oefening.

Close Grip Bench Press

De close grip bench press is een variatie op de traditionele bench press en geeft je triceps een geweldige workout. Leg je handen dichter bij elkaar op de stang dan bij een normale bench press, dit zorgt ervoor dat je triceps harder moeten werken om de stang te drukken.

Tricep Pushdown

De tricep pushdown is een klassieker als het gaat om tricep oefeningen. Je kunt deze oefening doen met een kabelmachine of een weerstandsband. Houd de kabel of band vast met je handpalmen naar beneden gericht en duw deze naar beneden, waarbij je je armen volledig uitstrekt en je triceps samentrekt.

Dips

Dips zijn een van de meest effectieve lichaamsgewicht oefeningen voor je triceps. Je kunt ze doen op een bankje, dip bars of zelfs een stoel. Zorg ervoor dat je jouw lichaam laag genoeg laat zakken zodat je triceps een goede stretch krijgen en duw jezelf vervolgens weer omhoog.

Diamond Pushups

Diamond pushups zijn een variatie op de traditionele pushup, waarbij je handen dichter bij elkaar liggen om je triceps harder te laten werken. Plaats je handen zo dat je duimen en wijsvingers een diamantvorm vormen, laat je lichaam zakken en duw jezelf vervolgens weer omhoog.

Hier is een handige tabel die samenvat welke oefeningen het beste zijn voor het trainen van je triceps:

Oefening Beschrijving
Dumbbell Overhead Extension Richt zich op de lange triceps-kop
Close Grip Bench Press Triceps werken harder dan bij de standaard bankdrukken
Tricep Pushdown Kan gedaan worden met een kabelmachine of weerstandsband
Dips Effectieve lichaamsgewicht oefening
Diamond Pushups Variatie op de standaard pushup die triceps extra hard laat werken

Met deze oefeningen in je routine zal je triceps zeker sterker worden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.