De 10 beste workouts voor sterke hamstrings

JJason 27 november 2023 07:06

Sterke hamstrings zijn essentieel voor zowel atleten als fitness-enthousiastelingen. Ze ondersteunen een breed scala aan bewegingen, inclusief hardlopen, springen en tillen. Dus, als je op zoek bent naar de beste workouts voor sterke hamstrings, dan zit je hier goed. Hier zijn tien effectieve oefeningen die je kunt proberen.

1. Hamstring Curls

Hamstring curls zijn een van de meest effectieve oefeningen voor het versterken van je hamstrings. Ze kunnen met een machine in de sportschool worden uitgevoerd, maar er zijn ook variaties die je thuis kunt doen met een weerstandsband.

2. Deadlifts

De deadlift is een van de beste workouts voor hamstrings. Het versterkt niet alleen je hamstrings, maar ook je bilspieren, rug en core.

3. Swiss Ball Hamstring Curls

Swiss ball hamstring curls kunnen thuis of in de sportschool worden uitgevoerd en zijn een uitstekende manier om je hamstring kracht te verbeteren en je core stabiliteit te verhogen.

4. Glute Bridges

Glute bridges zijn geweldig voor het werken aan je hamstrings, bilspieren en heupen. Deze oefening kan met of zonder gewicht worden uitgevoerd.

5. Lunges

Lunges zijn een fantastische oefening voor het versterken van je hamstrings, bilspieren en quads. Ze kunnen op hun plaats worden gedaan, of je kunt ze uitvoeren terwijl je rondloopt voor extra uitdaging.

6. Hamstring Slides

Hamstring slides zijn een geweldige low-impact workout die je thuis kunt doen. Het enige dat je nodig hebt is een glad oppervlak en iets om je voeten op te laten glijden, zoals een handdoek.

7. Step-ups

Step-ups zijn een eenvoudige maar effectieve oefening voor het versterken van je hamstrings, bilspieren en quads. Je hebt hiervoor een stevig oppervlak nodig, zoals een trap of een oefenbank.

8. Kettlebell Swings

Kettlebell swings zijn een geweldige workout voor hamstring mobiliteit en versterken ook je core, rug en bilspieren.

9. Squats

Squats zijn een must-do oefening voor iedereen die sterkere benen en vooral sterkere hamstrings wil. Ze kunnen met of zonder gewichten worden uitgevoerd.

10. Hamstring Stretch

Hoewel het geen versterkende oefening is, is de hamstring stretch een belangrijk onderdeel van elke hamstring workout omdat het helpt om flexibiliteit en mobiliteit te bevorderen, waardoor blessures kunnen worden voorkomen.

Hier is een overzicht van de 10 beste workouts voor hamstrings:

Workout Beschrijving
Hamstring Curls Versterkt hamstrings met een weerstandsband of machine
Deadlifts Werkt aan hamstrings, billen, rug, en core
Swiss Ball Hamstring Curls Verbeter hamstring kracht en core stabiliteit
Glute Bridges Werkt aan hamstrings, billen, en heupen
Lunges Versterkt hamstrings, billen, en quads
Hamstring Slides Low-impact workout voor thuis
Step-ups Versterkt hamstrings, billen, en quads
Kettlebell Swings Verbeter hamstring mobiliteit en versterk core, rug, en billen
Squats Must-do oefening voor sterkere benen en hamstrings
Hamstring Stretch Bevordert flexibiliteit en mobiliteit, voorkomt blessures

Onthoud altijd dat consistentie de sleutel is tot het verkrijgen van sterkere hamstrings. Daarom is het belangrijk dat je deze oefeningen regelmatig opneemt in je fitnessroutine.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.