De 10 beste workouts voor sterke obliques

AArthur 21 augustus 2023 12:47

Wil je graag sterke obliques hebben? Sterke obliques, ofwel schuine buikspieren, zijn niet alleen belangrijk voor een strakke buik, maar dragen ook bij aan een stabiele rug en een goede houding. Het kan echter een uitdaging zijn om de juiste workouts te vinden die zich op deze specifieke spiergroep richten. Daarom hebben we de 10 beste workouts verzameld om je obliques te versterken.

1. Zijwaartse plank

De zijwaartse plank is een van de meest effectieve oefeningen om je obliques te trainen. Het is een eenvoudige, maar krachtige oefening die je zelfs thuis kunt uitvoeren.

2. Russian twists

Met de Russian twist train je vooral je obliques. Door een gewicht toe te voegen, kun je de oefening intensiever maken.

3. Bicycle crunches

Bicycle crunches zijn fantastisch voor je obliques. Deze oefening helpt bij het vormen van een sterke kern en zichtbare buikspieren.

4. Woodchoppers

De woodchopper is een geweldige functionele oefening die je hele lichaam traint, inclusief je obliques.

5. Hanging oblique raises

Voor deze oefening heb je een pull-up bar nodig. De hanging oblique raise is een van de meest uitdagende, maar ook meest effectieve workouts voor sterke obliques.

6. Windshield wipers

De windshield wiper is een geavanceerde buikspieroefening die veel kracht en controle vereist. Het is een top workout voor je obliques.

7. Cable oblique twists

Bij deze oefening draait de sporter zijn romp terwijl hij weerstand ondervindt van een kabelmachine, waarbij de schuine buikspieren worden geactiveerd.

8. High to low woodchoppers

Een beweging waarbij je van boven naar beneden met een gewicht beweegt, vergelijkbaar met het hakken van hout, om de schuine buikspieren en kernkracht te versterken.

9. Standing oblique crunches

Staande zijwaartse crunches richten zich op de schuine buikspieren terwijl je zijwaarts buigt en samentrekt om de taille te vormen.

10. Oblique V-crunch

Een oefening waarbij je in een V-vorm komt door gelijktijdig je bovenlichaam en benen op te tillen, waarbij de focus ligt op het aanspannen van de schuine buikspieren.

Hieronder vind je een overzichtelijke tabel met de 10 beste workouts voor sterke obliques:

Oefening Beschrijving Uitvoering
Zijwaartse plank Train je obliques met deze eenvoudige oefening. Ga op je zij liggen en steun op je elleboog. Breng je heupen omhoog tot je lichaam een rechte lijn vormt.
Russian twists Een intensieve workout voor je obliques. Ga zitten met gebogen knieën en houd een gewicht voor je borst. Draai je bovenlichaam van links naar rechts.
Bicycle crunches Een geweldige workout voor een sterke kern. Ga op je rug liggen, zet je handen achter je hoofd en beweeg je elleboog naar de tegenovergestelde knie.
Woodchoppers Een functionele oefening die je hele lichaam traint. Sta met je voeten op schouderbreedte en houd een gewicht met beide handen vast. Breng het gewicht van je ene heup naar je andere schouder.
Hanging oblique raises Een uitdagende workout voor je obliques. Hang aan een pull-up bar, breng je benen opzij omhoog en laat ze weer zakken.
Windshield wipers Een geavanceerde workout voor je obliques. Hang aan een pull-up bar, breng je benen omhoog en beweeg ze van links naar rechts.
Cable oblique twists Een effectieve oefening voor je obliques. Ga voor een cable machine staan, houd het handvat met beide handen vast en draai je bovenlichaam van de machine weg.
High to low woodchoppers Een variatie op de standaard woodchopper. Sta met je voeten op schouderbreedte en houd een gewicht met beide handen vast. Breng het gewicht van je ene schouder naar je andere heup.
Standing oblique crunches Een eenvoudige, maar effectieve workout voor je obliques. Sta rechtop, zet je handen aan de zijkant van je hoofd en breng je elleboog naar je heup aan dezelfde kant.
Oblique V-crunch Een intensieve oefening voor je obliques. Ga op je zij liggen en breng tegelijk je bovenlichaam en benen omhoog en laat ze weer zakken.

Met deze workouts in je trainingsschema zullen je obliques binnen de kortste keren sterker en zichtbaarder zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.