Hoe blijf je gemotiveerd om te trainen in de winter?

JJason 13 oktober 2023 07:16

Het is vaak moeilijk om in de winter gemotiveerd te blijven om te trainen. De koude temperaturen en minder daglicht kunnen het lastig maken om in beweging te blijven. Maar maak je geen zorgen, we hebben enkele tips om je te helpen je fitnessdoelen te behouden tijdens de koude maanden.

Fitness motivatie tips voor de winter

Om te beginnen, hier zijn enkele algemene tips om je gemotiveerd te houden tijdens de winter:

 • Stel realistische doelen: Het is belangrijk om realistische doelen te stellen. Als je weet dat je het moeilijk vindt om te trainen als het koud is, plan dan minder intensieve workouts. Het is beter om lichte oefeningen te doen dan helemaal niets.

 • Maak een planning: Plan je workouts op voorhand en houd je eraan. Dit helpt bij het creëren van een routine en het behouden van je motivatie.

 • Zorg voor de juiste uitrusting: Investeer in goede winterkleding. Dit maakt buiten trainen comfortabeler.

 • Zoek een trainingspartner: Het is makkelijker om gemotiveerd te blijven als je iemand hebt om mee te trainen.

Beste oefeningen voor thuis in de winter

Als je het niet ziet zitten om de kou te trotseren, zijn er veel oefeningen die je binnenshuis kunt doen. Hier zijn er enkele:

 1. Yoga: Yoga is perfect om binnen te doen. Het helpt bij het verbeteren van de flexibiliteit en het verminderen van stress.

 2. HIIT workouts: High Intensity Interval Training workouts zijn kort en intensief, perfect voor een snelle workout.

 3. Pilates: Pilates helpt bij het versterken van je core en het verbeteren van je houding.

 4. Spinning: Als je een spinfiets hebt, zijn er veel online lessen beschikbaar.

 5. Krachttraining: Met enkele gewichten kun je een volledige krachttraining workout doen.

Hoe blijf je actief tijdens de winter?

Naast het uitvoeren van workouts, zijn er andere manieren om actief te blijven tijdens de winter. Hier zijn enkele suggesties:

 • Ga wandelen: Wandelen is een geweldige laag-impact oefening die je kan helpen actief te blijven. Kleed je warm aan en geniet van de frisse lucht.

 • Speel een wintersport: Wintersporten zoals schaatsen, skiën of snowboarden zijn geweldige manieren om in beweging te blijven.

 • Doe huishoudelijke taken: Schoonmaken, tuinieren of andere huishoudelijke taken kunnen je ook helpen om actief te blijven.

Onthoud dat het belangrijkste is om een routine te vinden die voor jou werkt. Probeer verschillende activiteiten uit en kijk wat het beste bij jou past. Blijf positief en geniet van je workouts, zelfs in de koude wintermaanden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.