Hoe houd je je fitnessroutine vol tijdens de vakantie?

AArthur 13 augustus 2023 21:41

Het kan een uitdaging zijn om je fitnessroutine vol te houden tijdens de vakantie. Het is immers verleidelijk om even helemaal niets te doen en te genieten van al het lekkers dat de lokale keuken te bieden heeft. Maar we willen natuurlijk niet dat al ons harde werk in de sportschool voor niets is geweest. Dus, hoe houd je je fitnessroutine vol tijdens de vakantie? Hier zijn enkele tips en oefeningen die je kunnen helpen.

Plan van tevoren

Plan je workouts van tevoren in. Dit geeft je structuur en houdt je op het juiste pad. Je hoeft niet per se elke dag te sporten, maar probeer wel een paar keer per week actief te zijn. Houd rekening met de activiteiten die je tijdens je vakantie gaat doen. Misschien kun je een wandeling maken, gaan zwemmen of fietsen.

Maak gebruik van je omgeving

Je hoeft niet per se naar de sportschool om fit te blijven. Gebruik je omgeving! Ga bijvoorbeeld hardlopen op het strand, doe wat yoga in het park of gebruik de trappen van je hotel voor een snelle workout. Je kunt ook lichaamsgewicht oefeningen doen in je hotelkamer.

Eet gezond

Probeer ook tijdens je vakantie gezond te blijven eten. Natuurlijk mag je genieten van de lokale keuken, maar probeer ook genoeg groenten en fruit te eten. Vermijd zoveel mogelijk bewerkte voedingsmiddelen.

Oefeningen voor op vakantie

Hier zijn enkele oefeningen die je op vakantie kunt doen, zonder dat je een sportschool nodig hebt:

  • Squats: Ga staan met je voeten op schouderbreedte. Buig je knieën en laat je lichaam zakken alsof je op een stoel gaat zitten. Hou het even vast en kom dan weer omhoog. Doe dit 15 keer.
  • Push-ups: Plaats je handen op schouderbreedte op de grond. Zorg dat je lichaam een rechte lijn vormt van je hoofd tot je hielen. Buig je ellebogen en laat je lichaam zakken tot net boven de grond. Duw jezelf weer omhoog. Doe dit 10 keer.
  • Plank: Ga op je buik liggen. Steun op je onderarmen en tenen, houd je lichaam in een rechte lijn. Hou dit 30 seconden vast.

Deze oefeningen kunnen je helpen om fit te blijven tijdens je vakantie. Het belangrijkste is dat je actief blijft en plezier hebt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.