Wat is TRX training en wat zijn de voordelen?

JJason 11 oktober 2023 15:17

TRX training, dat staat voor Total Body Resistance Exercise, is een trainingsvorm die gebruik maakt van een TRX suspension trainer. Dit is een soort van gordel met handvatten die je kunt bevestigen aan een deur, balk, boom of ander vast punt. Het doel van de training is om je eigen lichaamsgewicht te gebruiken om weerstand te creëren en zo je spieren te trainen.

Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van TRX training? En hoe werkt het precies? Dat leggen we hieronder uit.

Hoe werkt TRX training?

Bij TRX training maak je gebruik van een suspension trainer. Dit is een soort van gordel met handvatten die je kunt bevestigen aan een deur, balk, boom of ander vast punt. Je gaat vervolgens met je lichaam in een hoek hangen en voert verschillende oefeningen uit om je spieren te trainen.

Er zijn talloze oefeningen die je kunt doen met een TRX suspension trainer. Denk bijvoorbeeld aan squats, lunges, rows, pushes, planks en nog veel meer. Hierdoor wordt TRX training vaak gezien als een full-body workout.

Voordelen van TRX training

Er zijn tal van voordelen verbonden aan TRX training. Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen op:

  1. Full-body workout: Met TRX training train je je hele lichaam. Bijna elke oefening die je doet, traint meerdere spiergroepen tegelijk.
  2. Geschikt voor iedereen: Of je nu beginner bent of gevorderd, jong of oud, fit of uit vorm, TRX training is geschikt voor iedereen. Je kunt de moeilijkheidsgraad van de oefeningen namelijk heel makkelijk aanpassen.
  3. Verbetering van balans en stabiliteit: Omdat je bij TRX training vooral je eigen lichaamsgewicht gebruikt, moet je constant je balans bewaren. Hierdoor train je ook je stabiliteit.
  4. Efficiëntie: Je kunt met TRX training een snelle en efficiënte workout doen. Omdat je meerdere spiergroepen tegelijk traint, hoef je niet uren in de sportschool te spenderen.

Is TRX training geschikt voor jou?

Nu je weet wat TRX training is en wat de voordelen ervan zijn, vraag je je misschien af of het ook geschikt is voor jou. Wel, dat hangt af van je persoonlijke doelen en voorkeuren.

Als je op zoek bent naar een full-body workout die je overal kunt doen, dan is TRX training zeker iets voor jou. Het is ook een goede optie als je je balans en stabiliteit wilt verbeteren.

Maar ook als je gewoon eens iets nieuws wilt proberen, kan TRX training een goede keuze zijn. Het biedt een leuke afwisseling op de traditionele gym workouts en kan je helpen om uit een fitness sleur te komen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.