Wat zijn de voordelen van kettlebell training?

AArthur 6 september 2023 20:17

Heb je ooit de kettlebell opgemerkt in je gym en je afgevraagd wat het kan doen voor je fitnessroutine? Goed nieuws, je bent op de juiste plek. In dit artikel gaan we diep in op de voordelen van kettlebell training.

Wat is kettlebell training?

Kettlebell training is een vorm van kracht- en conditietraining die gebruik maakt van kettlebells. Dit zijn zware ballen met een handvat die je kunt gebruiken om een breed scala aan oefeningen uit te voeren.

Waarom kettlebell training goed is

Er zijn tal van redenen waarom kettlebell training een fantastische aanvulling is op je workout regime. We zullen er een aantal opnoemen:

  1. Volledige lichaamstraining: Kettlebell oefeningen werken meerdere spiergroepen tegelijk. Dit betekent dat je met een enkele oefening je hele lichaam kunt trainen.

  2. Verbrandt calorieën: Door de intensiteit van kettlebell trainingen kun je veel calorieën verbranden in een korte tijdspanne.

  3. Verbetering van balans en stabiliteit: De unieke vorm en gewichtsverdeling van kettlebells helpt bij het ontwikkelen van balans en stabiliteit.

  4. Flexibiliteit: Kettlebell oefeningen vereisen een goede bewegingsuitslag, wat kan leiden tot verbeterde flexibiliteit.

  5. Kracht: Regelmatige kettlebell training kan aanzienlijk bijdragen aan het verbeteren van je kracht.

Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen van kettlebell training. Maar hoe ziet een typische kettlebell training eruit? Laten we eens kijken naar een basis kettlebell trainingsschema.

Basis Kettlebell Training Schema

Oefening Sets Herhalingen
Kettlebell Swing 3 10
Goblet Squat 3 10
Kettlebell Deadlift 3 10
Kettlebell Clean 3 10
Turkish Get Up 3 5

Het bovenstaande schema is een geweldig startpunt voor beginners, maar zorg ervoor dat je altijd een professional raadpleegt voor je start.

Kettlebell training is een uitstekende manier om je fysieke gezondheid te verbeteren. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe manier om calorieën te verbranden, je kracht te verbeteren, of je flexibiliteit en balans te verbeteren, kettlebell training heeft het allemaal.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.