Wat zijn de voordelen van trainen met een springtouw?

AArthur 7 december 2023 07:07

Trainen met een springtouw is een geweldige manier om fit te blijven. Maar wat zijn nu precies de voordelen van deze vorm van training? Laten we eens dieper ingaan op dit onderwerp.

Voordelen van trainen met een springtouw

  1. Calorieverbranding: Eén van de grootste voordelen van trainen met een springtouw is de potentie voor hoge calorieverbranding. Volgens onderzoek kan springen met een touw in een snel tempo tot wel 10 tot 16 calorieën per minuut verbranden!

  2. Spieropbouw: Hoewel het misschien niet de eerste oefening is waar je aan denkt voor spieropbouw, kan een springtouw toch bijdragen aan het versterken van je spieren. Vooral de beenspieren, maar ook de kernspieren worden hierbij flink aan het werk gezet.

  3. Verbeterde coördinatie: Door regelmatig te trainen met een springtouw, kun je je coördinatie verbeteren. Het vereist namelijk behoorlijk wat timing en ritmegevoel om het springtouw goed te kunnen hanteren.

  4. Cardiovasculaire gezondheid: Springtouw workouts zijn ook goed voor je hart- en vaatstelsel. Het is een vorm van cardio die je hartslag flink omhoog kan brengen, wat bijdraagt aan een betere cardiovasculaire gezondheid.

Het belang van een goed springtouw voor de training

Naast de voordelen die we zojuist hebben besproken, is het ook belangrijk om een goed springtouw te hebben. De kwaliteit van je springtouw kan namelijk een enorme impact hebben op de effectiviteit van je training. Probeer te zoeken naar een springtouw dat goed in de hand ligt, de juiste lengte heeft voor jouw lichaamslengte en zwaar genoeg is om een stabiele swing te hebben.

Trainen met een springtouw biedt dus veel voordelen, van calorieverbranding en spieropbouw tot verbeterde coördinatie en cardiovasculaire gezondheid. Het is een veelzijdige trainingstool die in elke fitnessroutine kan worden opgenomen. Of je nu een beginner bent die gewoon in vorm wilt komen, of een ervaren sporter die zijn workout naar een hoger niveau wil tillen, een springtouw kan je daar zeker bij helpen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.